tisdag 30 augusti 2011

Cupcakes från dopet

Jag glömde naturligtvis att ta en särskild bild av mina cupcakes. Men med lite "klippa och klistra" har jag ändå fått fokus på bara dom ifrån en bild på hela fikabordet.


Satsade på en enkel men ändå söt variant. En blåbärsmuffins i grunden, gjord i muffinsformar (liknande pajformar) som matchar tårtpappret. Dessa från Åhlens.

Blåbärsmuffins (ca 9 stora eller 18 små)
50 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
blåbär efter eget tycke och smak (kan bytas mot 100 g grovt hackad choklad - vilket är riktigt mumsigt det också!)

Smält smöret och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst. Blanda smör och mjölk och rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål, och vänd sedan ner i smeten.
Fyll muffinsformar med smeten och tillsätt så mycket blåbär som du önskar.
Ugnstemperatur 225 grader i 20 minuter för stora muffins och 12 minuter för små.

Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron
100 g philadelphia naturell

Blanda allt med elvisp utom philadelphian. Den tillsätter du när du fått en jämn smet av resterande ingredienser. Sedan är det bara att spritsa.

Ha en trevlig eftermiddag!

2 kommentarer:

  1. Fina muffins, synd att det inte blev en närbild

    SvaraRadera
  2. Smarrigt! Hoppas det går bra i helgen nu då =)

    SvaraRadera