lördag 10 september 2011

Babymössa

Det var roligt att virka till Skorpan. Det var minsann inte sista gången! Nu sitter jag och letar efter fina mönster till klänningar (baby), som nästa projekt. Vet du om något fint mönster (gärna gratis) får du gärna tipsa mig om länken!

Mössan blev färdig på några timmar. Känner mig nöjd med resultatet och kommer nog att virka lite fler med olika bårder i slutet. Så man kan byta efter klädvalet! Huvudsaken är nu att hon matchar sin lila overall :)Jag har använt ett gratismönster som jag hittade på nätet, tyvärr kommer jag inte ihåg vart. Principen är dock ganska enkel - stolpar som ökas på varv efter varv till du får den storlek som du vill ha.
Bården kompletterade jag själv...
1 fm i varje st hela varvet (avsluta med sm), 1 fm i varje fm hela varvet (avsluta med sm), sedan för "spetskanten" *3lm hö1m 1fm* upprepa * -* hela varvet.

Hör av er om det skulle vara något ni undrar över.
Ha en trevlig helg!

3 kommentarer:

  1. Vilken fin mössa, nästan samma som min plutta! :) Du kanske har hittat mönstret hos http://www.pysselkiisen.blogspot.com/ och hon har gratismönster på många olika mössor, klänningar och tofflor, allt till baby ! Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja man har ju gjort så mycket olika saker med de där pappret så man har ju lessnat på det. jag har gått med i den där klubben 2-3 gånger pluss i fredriks namn så fått jättemycket sånna papper och nu är jag lite trött på dessa... Men de ska ju göraas någe av dessa papper också =D

    SvaraRadera