torsdag 1 september 2011

Något annat än mat!

Ja, de senaste inläggen har väl i stort sett handlat om frukt/bärkok och bakning. Men det är just vad jag sysslat med i det sista också...
Idag däremot tog jag mig tid till att fixa en snygg planschupphängning i Skorpans rum. Jag såg planschen på en annan blogg som jag följer och den var upphängd så snyggt. Som vanligt blir det ju en egen modell av modellen... :) Jag har skjutit upp länge, länge att göra ramar till de tre av planscherna som jag köpte för några veckor sedan. Nu har äntligen Mors lilla Olle fått sin plats i rummet. Jag bara älskar den! Till senare har jag att byta med Bä bä vita lamm och Sov du lilla videung.


Jag satte upp två skruv och mellan dem drog jag en rostig ståltråd. Klädnyporna har jag än så länge neutrala. Rummet går i rött och vitt, men röda klädnypor känns fel och vita för ljust mot väggen. Fast för vitt kan det väl aldrig bli? Eller kanske i ett barnrum? Ganska snyggt att behålla neutrala, eller har du någon idé?
Jag satte även en ståltråd under, men inte lika lång för att det inte skulle se så prydligt ut... Jag ska fixa i ordning något fint att ha i kanten istället för Skorpans första stövlar, det är ju säsong för såna nu :) Hängde även upp hennes skyddsängel och en av nallarna som får vara modell ett tag. Jag tycker att det här är en bra idé eftersom det förnyar så när man kan byta efterhand. Som en tavellist fast för planscher! Konstigt att jag inte kommit på det tidigare, eftersom jag gjort en anslagstavla på dörrposten i hallen på samma princip.


Här är de fjuttiga verktyg som behövdes (fast får väl erkänna att jag smyglånade laserpasset lite från sambon...).
 • Den fiiiina rosa tången finns för er som undrar i Ullared.
 • Men det lila verktygssettet (med bla vattenpass i liten storlek) finns på Jula. 
 • Skruv i lagom storlek 
 • Skruvdragaren har jag ärvt från min sambo, när han köpte en större och manligare.
 • Rostig ståltråd kan man ju enkelt fixa genom att lämna den ute, det orkar inte jag vänta på - så jag traskar glatt till Panduro istället!

2 kommentarer:

 1. Jag var lite stressad när jag färglade dessa så de färglade jag i photoshop. Men jag skulle kunna tänka mig att primrose, soft lime, buttercup och ivory är snarlika... Här hittar du superbra pris på promarker och 3 tre nya spetsarna. Och fri frakt dessutom... http://www.joannasheen.com/craft-supplies/promarkers/promarker-singles-red-and-pink-tones/promarker-ultrafine-nib-pack-of-3/

  SvaraRadera
 2. Ja de måste du för det är superkul =)

  SvaraRadera