onsdag 1 januari 2014

Pärlpyssel

Här är den söta giraffen som inte har något namn... Men söt som sjutton är han ändå :)


Detta enkla pärlpyssel gjorde Skorpan i julklapp till sina nära och kära. Jag fick äran att vara en av de utvalda att få en också, inte illa.... Man häller vanliga pärlplattepärlor i en pepparkaksform på en plåt med bakplåtspapper. Sedan ska det in i ugnen på 125 grader i ca 10-15 minuter beroende på storlek.
Låt svalna en stund när de tas ut innan du lossar dem från formarna. Klart! 
Man kan ju även stoppa ett band i skapelsen och hänga upp i fönstret eller julgranen!

Jag gjorde även en lite mer avancerad variant med den äldre systersonen. Tyvärr fick vi inte detta på kort! Tipset hittade jag för länge sen i 101 nya idéer, Panduro hade ett inslag där. Då oljar man en skål som tål ugnsvärmentill att börja med. Sedan häller man i pärlor och petar ut dem i botten och upp på kanterna, så stor som man vill att skålen ska vara. Man kan även lägga pärlorna i ett mönster om man är riktigt petig, men med barn är det inget jag rekommenderar :)
När pärlorna täcker skålen (vilket de gör lätt med hjälp av oljan) sätter du in skålen på 200 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna innan den lossas från skålen. Skålen blir så stark att den kan användas som fruktskål om man så vill. Så häftigt! Och barnen blir så stolta över skapelsen, vilket är såå underbart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar