torsdag 10 maj 2012

Nytt vid middagsbordet


Idag bjuds på lite mat :) Här i form av perfekt barnmat - som även funkar som vuxenmat. Vi har aldrig gjort någon skillnad vid middagsbordet, det vi ätit har även Skorpan fått. Grönsaker går åt flitigt här hemma och gillas av oss alla, inklusive Skorpan. Däremot vet man ju att många barn kan ha lite svårare för det... Spenat är ju då en smart grönsak som "smälter in" i maträtten. Jag har använt grädde, örter, salt, peppar och hackad spenat i den färdigfrysta pyttipannan. Ett gott alternativ till vardagslunch! Rödbetan får min lilla Skrutta skippa ett tag till, men ägg hör ju till såklart :)

Att laga barnmat från grunden är verkligen inga svårigheter! Jag kan räkna de färdiga burkarna jag köpt på mina händer, bara för att det varit så lätt och roligt att laga maten. Med barnmat får man chansen att kunna tänka kreativt i matlagningen. Skorpan har aldrig varit kinkig med maten, kanske för att hon aldrig fått en maträtt som liknat den andra (till skillnad från hyllornas begränsade antal).

Med inlägget vill jag uppmuntra till matlagning, till stora som små! Ett litet infall som jag fick... :)

2 kommentarer:

 1. vad roligt att grönsakerna går åt, Alex nobbar allt som är grönt

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Innan tog jag alltid och ställde upp dem på köksbordet, men upptäckte att jag få ett bättre ljse om jag ta de på bänken i tv rummet. Har jag tid tar jag sysmtemkameran och ställer den på stativet så jag kan ljusa upp bilderna.
  Önskar jag kunde ta fin fina "proffs bilder" :)
  Tycker du ta fina bilder !

  Ha en bra dag Kramar

  SvaraRadera