lördag 12 oktober 2013

Barnkök


Jag har faktiskt glömt att visa det kök som vi har byggt till skorpan. Nu är det ett bra tag sedan... Det används flitigt till både avlastningsyta och matlagning. Just här är det en råtta som tillagas på spisen :) 

Vi har använt en del nytt byggmaterial men även återanvänt gamla skåp. Knopparna och handtag från Ikea. Ugnsluckan har visst halkat ur lite i nån vild lek.... :)  "diskhon" är en skål från Ikea och även köksblandaren. Ville kosta på den för ett verklighetstroget intryck. Knapparna till spisen kommer från en gammal brio-spis. Plattorna är ditmålade. Har även köpt en knoppbräda på loppis och målat som jag satte upp på sidan för handdukar, städredskap mm.
Relativt enkel konstruktion och sååå uppskattad!

Bakom köket, som står inställt i ett litet hus som är byggt i hennes rum, har jag satt upp korgar på väggen där hon kan lägga mat, kastruller och sånt. När vi hade köket vid en vanlig vägg med normal takhöjd ovanför satte vi en hylla med krokar där vi hängde vispar mm i. Det var dock motoriskt alldeles för svårt i alla fall för henne att få till rätta tekniken för att få ner dem. Bättre med denna variant för små barn. Dessutom är det fantastiskt kul att packa i och ur lådor, bara det är en lek :)

Ha en skön lördag, nu ska vi ut i solen igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar